Woonwensen staan bij Nidoo centraal

Geplaatst op dinsdag 24 april 2012

– Door José Schellekens: Jeroen Hutten startte een vernieuwend initiatief om het ontwikkelproces van nieuwbouwwoningen om te keren. 

Hoe kwam je op het idee?
Omdat de woningmarkt momenteel helemaal op slot zit, is het tijd om het proces te keren. Met andere woorden: we moeten niet langer de te bouwen woning centraal stellen maar de klant en zijn wensen. Het doel van Nidoo is een nieuwbouwwoning op maat. Dit zogeheten customizen – afstemmen van een product op de wensen van de klant – bestaat voor allerlei zaken zoals auto’s, kleding enzovoorts maar nog niet voor woningen. Terwijl een woning kopen één van de grootste investeringen is die je in je leven doet. Des te opmerkelijker is het dat de keuzevrijheid zo beperkt is en dat er niet of nauwelijks mogelijkheden zijn om je woning en woonomgeving in te richten zoals jij dat wilt.


Hoe bereik je dit maatwerk?
De huidige crisis biedt kansen waar Nidoo op inspeelt, samen met gemeenten en ontwikkelaars. Het principe is simpel: gemeenten geven aan waar wat gebouwd mag worden, consumenten geven aan wat ze willen en bouwers denken mee over wat kan. Daarom zoekt Nidoo aansluiting bij gemeenten die bereid zijn te luisteren naar de wensen van de woonconsument. Want door de consument serieus te nemen is de kans op een succesvolle verkoop het grootst. Momenteel ben ik met een twintigtal gemeenten in overleg om zich aan te sluiten bij Nidoo. De gemeente Oss heeft al toegezegd.  Je kan je daar op de meest kansrijke projecten inschrijven, of je woonwens op gemeente niveau achterlaten. Amsterdam staat op het punt om aan te sluiten.

Hoe werkt het voor de consument?
Op www.nidoo.nl staan ruim 7.700 nieuwbouwlocaties waar je je woonwens kunt achterlaten. Door de crisis zijn veel van deze plannen gewijzigd, uitgesteld of zelfs afgesteld. Samen met de gemeenten die zich aansluiten update ik de plannen waarvoor de betreffende gemeente de woonconsument centraal stelt en serieus neemt. Zodra op zo’n locatie voldoende aanmeldingen binnen zijn kan een nieuwe buurt ontwikkeld worden. Zo wordt de kans groter dat er snel een project tot ontwikkeling komt waar jouw woonwens in past. Gemeenten en bouwers zijn al lang blij met een handjevol geïnteresseerden, waardoor er een start gemaakt kan worden met de nieuwbouw. Uiteraard wel in nauwe samenwerking met de toekomstige kopers.

Bron: Metro 4 april door José Schellekens, klik hier voor de link naar het artikel

Bekijk alle nieuwsberichten